11 februari 2017 Lotgenotendag NIJMEGEN

terug naar overzicht
De Nederlandse Klinefelter Vereniging biedt haar leden in 2017 zes maal een lotgenotendag aan, met een informatief programma over een specifiek onderwerp. Het middagprogramma staat vervolgens in het teken van het lotgenotencontact binnen de drie lotgenotengroepen (Mannen met KS, Partners, Ouders en familie)

Voor wie?
Lotgenotendagen worden georganiseerd door en voor de leden van de vereniging. Ook niet-leden kunnen zich van tevoren aanmelden en zijn van harte welkom. Op een lotgenotendag heb je volop de gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Kosten
De NKV biedt haar leden deze dag inclusief een lunch aan.
Kosten voor niet-leden bedragen Euro 5,00 p.p.

Voor de eerste lotgenotendag van 2017 wordt je van harte uitgenodigd op zaterdag 11 februari 2017 van 10.00 - 16.00 uur.

Thema
=Effectief besluiten op basis van gelijkwaardigheid= door Baudy Wiechers.

De door Baudy Wiechers ontwikkelde CONSENT-methode biedt praktische handvatten om met de individuele, unieke vaardigheden die elk mens bezit, samen afspraken te maken en besluiten te nemen op basis van gelijkwaardigheid en met consent.

Consent is een manier om op basis van gelijkwaardigheid met elkaar afspraken te maken en besluiten te nemen. Door gebruik te maken van de wijsheid van iedereen die betrokken is bij een bepaald onderwerp, kan je tot een rijker besluit komen. Juist omdat elk mens zo verschillend is en toch van gelijke waarde. De intentie is er samen uit te willen komen. Dus in plaats van meeste stemmen gelden, wordt het dan ALLE stemmen gelden.

Dat klinkt leuk, maar ...... werkt dat in de dagelijkse praktijk? Hoe pas ik deze methode toe en zodanig, dat het ook echt werkt binnen mijn gezin, op mijn werk of in het dagelijks leven?

Voor meer info en/of reacties, stuur een e-mail naar nkv@klinefelter.nl of bel 06-24107298

Programma
10.00 - 10.30 uur: Inloop met koffie en thee
10.30 - 11.30 uur: Welkom en introductie, gevolgd door interactieve lezing met Baudy Wiechers
11.30 - 11.45 uur: Pauze
11.45 - 12.30 uur: Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen
12.30 - 13.30 uur: Lunch
13.30 - 15.30 uur: Lotgenotengroepen inclusief pauze
= Mannen o.l.v. Marc
= Ouders en familie o.l.v. Gerry
= Partners o.l.v. Marina
15.30 uur: Afsluiting

Aanmelden
Uiterlijk vrijdag 3 februari 2017 per mail aan nkv@klinefelter.nl of per telefoon 06-24107298. De vragen of onderwerpen die je s-middags wilt bespreken, of je eventuele dieetwensen, kunnen in dezelfde mail of het telefoongesprek genoemd worden.

Met vriendelijke groet en graag tot 11 februari 2017,

Voorbereidingsgroep lotgenotendag Nijmegen
Marc, Gerry en Marina

Adres
Villa Oud Heyendaal, Rene Descartesdreef 21, 6525 GL Nijmegen

Parkeren
Op de Heyendaalse weg/ ingang oost Radboud Ziekenhuis en een stukje lopen.

Openbaar Vervoer
Uitstappen treinstation Nijmegen Heyendaal. Heyendaalse weg oplopen richting Erasmuslaan. Rechtsaf op Erasmuslaan 1e afslag rechts (=bospad) naar Villa Oud Heyendaal


Lid wordenBoek Extra XY van Hellen Kooijman